Het Pittoresk Dorpje Imlil

In de Hoge Atlas van Marokko ligt een klein dorpje op 1740 meter hoogte: Imlil. Het ligt dichtbij de hoogste berg van de regio: ‘Jebel Toubkal’. Mede daardoor is het in bijna alle gevallen het startpunt voor de beklimmers van Jebel Toubkal.

Doordat het dichtbij Marrakech ligt, komt de lokale bevolking vaak de koele Atlas opzoeken in Imlil. De hitte in Marrakech is in hartje zomer namelijk bijna niet te dragen als je je voorstelt dat temperaturen rond de 49 graden voorkomen.

Het dorp Imlil

Imlil als een dorp is een relatief nieuw. Het werd opgericht om te voorzien in de behoeften van de toeristen op weg naar Toubkal. De oorspronkelijke gemeenschappen zijn er nog steeds ​​in de valleien rond Tamatert, Ait Souka, Tagadirt, Tacheddirt , Acheim, Taourirt n’Ait Mizane, Mzikene en Arhrene. Voor de komst van het toerisme stond Imlil bekend om zijn walnoten-, kersen- en appelproductie.

Seven Years in Tibet

Zoals je kunt lezen op de pagina’s over Ouarzazate en Atlas studios heeft Marokko zijn ‘eigen Hollywood’ waar films worden gemaakt. Het schijnt dat de film ‘ Seven Years in Tibet’ is deels gefilmd in Imlil.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Het Pittoresk Dorpje Imlil, 5.0 out of 5 based on 1 rating