Reisadvies Marokko

VeelzijdigMarokko.nl gaat helemaal over het prachtige vakantieland. Je zit hier dus goed
voor jouw reisadvies! Marokko is namelijk een bruisend land met vele medina’s waarin het lijkt alsof de tijd stil staat, unieke tradities, heerlijk eten, super mooie stranden, immense bergen en natuurlijk haar Sahara woestijn. Daarnaast kun je er surfen, mountainbiken, wandelen en zelfs skiën. Je leest het al, Marokko is er voor jong en oud, voor de actieveling, de natuurliefhebber of juist de relaxer. Hieronder tref je een reisadvies over diverse mogelijkheden om naar Marokko te gaan.

Zelf samenstellen van een reis naar Marokko

Je kunt een reis naar Marokko prima zelf samenstellen door zelf een vliegticket, hotel, losse tours en huurauto te regelen als je hier voor wil kiezen. Het aanbod is groot genoeg, afhankelijk van de regio waar je naartoe wilt gaan:

 • Vliegtickets vinden
  Het samenstellen van een reis begint met het boeken van de vliegtickets. In Marokko zijn meerdere vliegvelden, waarvan het vliegveld van Casablanca het grootst is: Mohammed V International Airport. Je kunt je vliegticket bij een ticketsite boeken zoals Vliegwinkel.nl of CheapTickets.nl of direct bij een vliegtuigmaatschappij. Royal Air Maroc is de grootste van Marokko, maar heeft minder scherpe aanbiedingen.
 • Een geschikte Hotel vinden
  Als je de vertrekdatum kent, kun je een hotel zoeken.  Je kunt direct bij hotels boeken of in Marokko zelf pas een hotel zoeken. In het algemeen kom je dan echter duurder uit. We raden sites aan als Booking.com, Agoda.nl of Expedia.nl om hotels te vergelijken en te boeken.
  In de categorie ‘hotels’ binnen VeelzijdigMarokko zal een database opgebouwd worden van hotels waar goede ervaringen mee zijn.
 • Een huurauto vinden
  Je moet misschien even wennen aan het rijgedrag binnen de steden, maar Marokko is goed te verkennen met een (huur)auto. Je kunt op de bonnefooi in Marokko een huurauto regelen, maar dat is niet aan te raden. We raden aan om dit vooraf te doen als je geen ervaring hebt met voorgaande. Er zijn onder andere bekende internationale organisaties actief zoals Hertz, Budget, Europcar en vele andere (lokale) huurautobedrijven. Boeken en vergelijken kan bijvoorbeeld bij: Vliegwinkel.nl of CheapTickets.nl. Lees verder over autohuur in Marokko.

Georganiseerde reizen: Groepsreizen, Pakketreizen en Rondreizen

Wil  je minder tijd kwijt zijn aan de planning van je reis of wil je liever dat een reisbureau de reis organiseert, dan kan dat uiteraard ook. In dat geval kun je bij één van de talloze reisbureau’s boeken. Denk bijvoorbeeld aan FOX Vakanties, Corendon, De Jong intra, Djoser, OAD. Ook de eerder genoemde Cheaptickets.nl biedt vakanties aan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.8/5 (26 votes cast)
Reisadvies Marokko, 2.8 out of 5 based on 26 ratings