Agadir, dé Badplaats van Marokko

10 kilometer lange zandstranden, 300 dagen per jaar zon en het heerlijke zwemwater van de Atlantische Oceaan.  Dit zijn slechts aantal kenmerken die de moderne badplaats Agadir beschrijven. Dit  maakt  Agadir  één van de toeristische trekpleisters van Marokko. In dit artikel geven we daar meer informatie over.

Geschiedenis Agadir

Deze stad is in de 15e eeuw gesticht door Portugese kooplieden die handelsbetrekkingen wilden ontwikkelen met karavaans in de Sahara. Later werd Agadir een succesvolle havenstad door de export van onder andere suiker en katoen. Dit succes verdween toen de handelsroute werd verplaats naar Essaouira door de Alaouitische sultan Sidi Mohammed Ben Abdellah. De Fransen hebben later de stad proberen te herontwikkelen in de 20e eeuw, maar 29 februari 1960, was een tragische dag. De stad werd getroffen door een aardbeving die 15.000 mensen doodde. Na de aardbeving is vrijwel heel de stad herbouwd wat heeft geresulteerd in het huidige moderne Agadir: een belangrijke havenstad én badplaats.

Algemeen

Het moet wel gezegd worden, dat de moderne stad zijn  nieuwigheid snel verliest. Als je gewoon wilt genieten van  het strand en de zon, dan zul je Agadir geweldig vinden. Maar binnen de stad zelf, lijkt het bijna alsof er iets ontbreekt. Voor de meesten is Agadir goed voor een aantal dagen, voordat ze naar het interessantere Taroudant of Essaouira gaan.

Ligging

Agadir ligt in het Zuiden van Marokko aan de Atlantische Oceaan:

Wat is er te doen in Agadir

Zoals eerder genoemd is Agadir een schitterende badplaats met een lange boulevard. Daarnaast zijn er de volgende bezienswaardigheden als je er bent:

  • Musée de Patrimoine Amazigh
  • Vallée des Oiseaux
  • Mémoire d’Agadir
  • Jardin de Olhão
  • Marina, de jachthaven van Agadir
  • De Kasbah van Agadir
  • Ancienne Talborjt
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (9 votes cast)
Agadir, dé Badplaats van Marokko, 4.4 out of 5 based on 9 ratings