Al Hoceima, blauwe parel in het Noorden

Al Hoceima ligt aan de baai van Al Hoceima aan een geweldige en centrale plek in de Middellandse Zee. Als je niet weet waar je moet zijn in Al Hoceima kan de stad tegenvallen. Echter, volgens ons is het een echte aanrader als je in Marokko bent. Het is er namelijk schoon, rustig, heeft prachtige highlights en volgens velen één van de veiligste plekken van Marokko. Daarnaast heeft het een moderne uitstraling. Laten we kijken wat deze plek te bieden heeft.

Oorsprong van de stad

De Havenstad heeft een Spaanse oorsprong en ontleent zijn naam daar  overigens aan.  Het is gesticht in 1925 door generaal José Sanjurjo met de naam ‘Villa Sanjurjo’. Hij vernoemde de stad dus naar zichzelf. Later is de stad omgedoopt tot Villa Alhucemas en pas nadat Marokko onafhankelijk werd van Spanje in 1956, is het Al Hoceima gaan heten. Overigens hoor je de lokale bevolking soms nog steeds de oude naam Villa (wia) gebruiken.

Het ligt aan de voet van een grote rotsachtige berg en beschikt over een eigen vliegveld, Cherif Al Idrissi Airport.

Ligging

Wat is er te doen

Onderstaande highlights zijn aangeraden in de zomer of vlak voor de zomer. We beginnen met de bekendste plekken in Al Hoceima.

 1. Plein Mohammed VI
  Als je Al Hoceima binnen komt en de lange weg ‘Avenue Mohammed 5’ volgt, kom je op een gegeven moment het plein van Mohammed de 6e tegen met rechts van je een magnifiek uitzicht op de baai. Deze plein is vernoemt naar de huidige koning van Marokko Mohammed VI en is op een zomerse avond het bezoeken waard als je ervan houdt. Er is een mooie fonteinshow, soms marktkraampjes en vooral bij zonsondergang heb je een subliem uitzicht om van te genieten.
 2. De Corniche
 3. El Penon de Alhucemas
 4. Place du Rif
 5. Plage Quemado (oftewel Playa)
 6. De stranden Cala Bonita, Plage Isly en Plage Asfiha
 7. Cala Iris
 8. Nationale Park van Alhoceima
 9. Visrestaurants met vis vers uit de haven
 10. Winkelen: souk en andere steegjes

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (11 votes cast)
Al Hoceima, blauwe parel in het Noorden, 4.5 out of 5 based on 11 ratings