Oukaïmeden: de wintersportbestemming in Marokko

Wellicht is wintersport het laatste waar je aan denkt bij Marokko, maar Marokko kent wel degelijk interessante plaatsen voor de sneeuwliefhebbers. Naast  Ifrane en Michlifen, is Oukaïmeden de bekendste skibestemming met de hoogste ski-lift van Noord-Afrika.

Oukaïmeden ligt op 70 kilometer afstand ten zuiden van Marrakech op een hoogte van 2650 meter. Het is een goede plek voor beginners voor wat oefening zonder de stress van overvolle pistes, en ook nog eens voor een goed prijsje in tegenstelling tot de Europese wintersportbestemmingen.

Dal van de dood

Hoewel we in de vorige alinea van Oukaïmeden een beschrijving hebben gemaakt voor beginners, is het tegendeel ook waar. Afgezien van drie groene (eenvoudig) pistes en vier blauwe (medium), zijn alle andere afdalingen rood (geavanceerd) of zwart (moeilijk). De zwarte pistes hebben namen zoals Combe du mort (dal van de dood)… Alleen voor de echte avonturiers dus!

Eeuwenoude Rotstekeningen

In Oukaïmeden tref je overigens ook eeuwenoude rotstekeningen van een bevolking die er woonde voordat er sneeuw lag. Een gids brengt je met plezier naar deze rotsen.

foto: flickr, Jorn Eriksson

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Oukaïmeden: de wintersportbestemming in Marokko , 5.0 out of 5 based on 1 rating