De vier geweldige Koningssteden van Marokko

Marokko heeft vier geweldige steden die ooit de eer hadden om hoofdstad van Marokko te zijn.Deze vier steden zijn: Rabat, Meknes, Marrakech en Fez.  Deze vier steden worden doorgaans dan ook de koningssteden genoemd.

Elk van deze koningssteden heeft zijn charmes. Lees hieronder over elk van deze steden en klik verder voor meer informatie:

 1. Fes
  Het magische Fes met zijn eeuwenoude en tevens ’s werelds grootste medina’s. Vanaf de achtste eeuw was deze stad meerdere dynastieën de hoofdstad van Marokko.  Lees verder over Fes.
 2. Marrakech
  Wellicht wereldwijd de meest bekende Marokkaanse stad: Marrakkech! Deze rode stad is onder andere bekend van haar magische plein Jamaa el Fna. Rond 1071 hebben de Almoraviden deze stad opgericht en bekroond tot hoofdstad. Later was deze stad ook met de Almohaden, de Saadi Dynastie en de huidige Alaouiten.  Lees verder over Marrakech.
 3. Meknes
  De stad Meknes heeft diverse mooie bezienswaardigheden die tot Werelderfgoed van UNESCO zijn bestempeld. In een periode tijdens de Alaoui-dynastie was dit de hoofdstad van Marokko.  Lees verder over Meknes.
 4. Rabat
  De huidige hoofdstad Rabat is bekend om de Oudaia kashba, het koninklijk paleis en het mausoleum van Mohammed V. Lees verder over Rabat.

We hebben aan dit onderwerp een aparte pagina gewijd gezien de bekendheid van deze koningssteden van Marokko. In rondreizen worden deze steden namelijk veelal achter elkaar bezocht. Dat neemt echter niet weg dat andere steden van Marokko niet de moeite waard zijn. Integendeel, de andere Marokkaanse steden Tanger, Chefchaouen, Al Hoceima, Tetouan, Agadir, Asilah of Sale hebben ook elk hun charmes.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
De vier geweldige Koningssteden van Marokko, 5.0 out of 5 based on 2 ratings