Politicus Tofik Dibi

Wat je ook vindt van Tofik Dibi met betrekking tot zijn mening of politieke kleur, als één van de jongere politici heeft hij goed van zich laten horen in het land. Tovek (roepnaam: Tofik) Dibi is Tweede Kamerlid voor GroenLinks en heeft zich in 2012 zelfs kandidaat gesteld als lijsttrekker van Groenlinks.In 2008 is hij door de parlementaire pers verkozen als politiek talent van het jaar.

Tofik Dibi is geboren op 19 november 1980 in Vlissingen en is opgegroeid in Amsterdam, waar hij nu nog steeds woont. Daar heeft hij onderwijs genoten op het Gymnasium.

Na het Gymnasium is hij Media en Cultuur gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn ambities lagen in de filmwereld, hij wilde regisseur worden.

Echter, toen hij in zijn derde jaar zat, stond hij op de zevende plaats op de lijst van Groen Links voor de Tweede Kamerverkiezingen. Een hele andere wending dus.

Sinds 2006 is hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en daarvoor zette hij zich actief in voor de samenleving: onder andere bij de bewonersorganisatie “Thuis in Eigen Toekomst” en de marxistische Turkse Arbeidersvereniging.

Tofik Dibi laat vaak van zich horen en neemt geen blad voor zijn mond wanneer het gaat om zaken waar hij niet mee eens is. Zo werd hij in 2008 aangehouden toen hij tegen Geert Wilders aan het protesteren was met posters met de foto van Geert Wilders en daarbij de tekst: “Extremist – brengt u en de samenleving ernstige schade toe.”

Zijn ideaal in de Tweede Kamer

“Mijn ideaal is dat Nederland weer een ontspannen land wordt, waar mensen genieten van de onderlinge verschillen.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Politicus Tofik Dibi, 1.0 out of 5 based on 1 rating