Soufiane Touzani wereldbekende voetbalfreestyler

Soufiane Touzani is een freestyle voetballer en zaalvoetballer. Touzani is wereldbekend met zijn freestyle voetbal trucs en wordt door velen gezien als een van de grondleggers van het freestyle voetbal. Het avontuur begon voor Soufiane eigenlijk rond 2004 toen EA Sports een karakter maakte van Touzani in de game FIFA Street en zijn moves vereeuwigd werden in de game.

Touzani freestyle filmpje

Soufiane is geboren op 27 oktober 1986 in Rotterdam en groeide op in de Rotterdamse wijk Bloemhof. Hij is ondernemer met zijn Touzani Productions. Dit is een sportentertainmentbureau  waarbij o.a. Touzani zelf duizenden shows en clinics door heel de wereld geeft. Daarnaast is hij tegenwoordig ook rapper. Zo heeft hij met Ali B een nummer ‘De baas in mij’.

Soufian heeft ook in diverse commercials gespeeld van grote merken, onder andere met Nike, Adidas, Canon, Kit Kat, Sony en Cruyff Sports.

Diverse BN-ers over Soufiane Touzani

Onderstaande quotes zijn afkomstig van de website van Soufiane Touzani.

“Touzani behoort bij mij tot mijn favoriete YouTube filmpjes aller tijden.”

Humberto Tan

 

“Acrobatisch als die man voetbalt, niemand is de baas als hij!.”

Ali B

 

“Als voetballiefhebber en Rotterdammer had ik natuurlijk al eens van hem gehoord. Voor de bekerfinale in de Kuip kwam ik hem tegen in de catacomben. Hij deed een paar trucjes voor. Het ging mijn voetbalverstand te boven. Dat dat kán met een bal.”

Hugo Borst

Afbeelding: Soufiane Touzani’s twitteraccount

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Soufiane Touzani wereldbekende voetbalfreestyler, 5.0 out of 5 based on 1 rating