Ras el Hanout, een unieke specerijenmix

Ras el hanout is een Marokkaans specerijenmengsel bestaande uit meer dan 12 specerijen en soms zelfs uit meer dan 50 specerijen. Ras el hanout betekent letterlijk: ‘hoofd van de winkel’ en refereert naar een mix van de beste kruiden van de winkel.Kenmerkend voor ras el hanout is dat het geen vaste ingrediëntenlijst heeft, waardoor de ene soort een andere smaak kan hebben dan een andere soort. Er is geen vast recept om het te maken en specerijenwinkels houden hun recept ook geheim.

Ingrediënten die ras el hanout vaak bevat, zijn 

  • Kaneel
  • Kurkuma
  • Gember
  • Foelie
  • Kruidnagel
  • Anijs
  • Nootmuskaat
  • Koriander
  • Chili pepers
  • Paprikapoeder
  • Zout
  • Peper
  • Piment
  • Kardemom

De kruiden worden bij elkaar gedaan en samen fijn gevijzeld en het mengsel wordt vaak gebruikt in zoetere gerechten of om vlees en kip te marineren.

In Marokko is ras el hanout volop verkrijgbaar, maar in Nederland en België ook bij Marokkaanse winkels. Natuurlijk kun je het ook zelf maken. Op internet circuleren vele verschillende recepten hiervoor.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Ras el Hanout, een unieke specerijenmix, 4.0 out of 5 based on 1 rating

2 gedachten over “Ras el Hanout, een unieke specerijenmix

Reacties zijn gesloten.