Lalla Salma, prinses van Marokko

In Nederland hebben wij Maxima, in Marokko is dat Salma Bennani. Zo heet namelijk de echtgenote van Koning Mohammed 6. Een slimme en inspirerende dame die sinds 2002 het sprookje van 1001 beleeft binnen het het Marokkaanse Koningshuis.

Koning Mohammed VI met Prinses Lalla Salma en hun oudste zoon

Zij werd geboren op 10 mei 1978 in de Koninklijke stad Fes. Ze groeit op als dochter van een leraar en studeert af als informaticus. Daarna werkt zij bij ONA Holding als informaticus.

Met Koning Mohammed 6 heeft zij een zoon, kroonprins Moulay Hassan (2003) en een dochter Lalla Khadija (2007). Haar officiële titel is nu overigens Prinses Lalla Salma.

Lalla Salma is ook de eerste echtgenote van een Marokkaanse koning die de koninklijke titel heeft en in het openbaar treedt. Doordat ze een actieve openbare rol heeft en de koning regelmatig vertegenwoordigd, wordt ze vaak in het rijtje genoemd van bekende prinsessen en koninginnen zoals: Koningin Sofía (Spanje), Koningin Rania (Jordanië), Prinses Máxima van ons kikkerlandje en prinses  Mathilde van onze Zuiderburen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (6 votes cast)
Lalla Salma, prinses van Marokko, 4.3 out of 5 based on 6 ratings