Koning Mohammed VI van Marokko

‘The Cool King’, zo werd hij genoemd in Time Magazine. En zo staat Koning Mohammed 6e ook bekend onder zijn bevolking. Een relatief zeer geliefde koning die ook in staat is om meerdere bevolkingen binnen Marokko bij elkaar te brengen, voor zover dat mogelijk is uiteraard. In dit artikel een profiel van de koning van Marokko.

Koning Mohammed VI met zijn vrouw en oudste zoon

Sidi Mohamed ben el Hassan el-Alaoui is geboren op 21 Augustus 1963 in Rabat en is sinds de dood van zijn vader Hassan II de koning van Marokko. Dit is sinds het jaar 1999. Hij is hiermee de achttiende koning van de Alaoui-dynastie. Zijn opvolger is de kroonprins en zoon: Moulay Hassan.

Opleiding Mohammed VI

De huidige koning van Marokko heeft heel wat jaren van educatie erop zitten. Hij begon in het koninklijk paleis met koranlessen. Hij haalde zijn Baccalaureaat in 1981 aan het Koninklijk College, waarna hij vervolgens de meestertitel behaalde in 1985 aan het Wetscollege van Mohamed V-Universiteit. Daarna promoveerde hij cumlaude in 1993 aan de Universiteit van Nice-Sophia Antipolis in Frankrijk.

Populariteit en rijkdom

De koning wordt betiteld als miljardair als gekeken wordt naar zijn persoonlijk vermogen. Daarnaast staat hij echter ook bekend als een vrijgevige koning, ook wel de koning van de armen genoemd, omdat hij armoede wil bestrijden en mensenrechten wil bevorderen.

Hij trouwt in 2002 met Salma Bennani uit de stad Fez, die nu prinses Lalla Salma wordt genoemd. Ze hebben ook zoon, kroonprins Moulay Hassan (2003) en een dochter Lalla Khadija (2007).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (15 votes cast)
Koning Mohammed VI van Marokko, 4.0 out of 5 based on 15 ratings