Ifrane, de Alpen van Marokko

Ten zuiden van Meknes en Fes in de Midden-Atlas vind je het kleine stadje Ifrane. Minder bekend bij de buitenlandse touristen, maar zeer geliefd bij de Marokkanen voor dagjes uit en vakanties.

Het pittoresk stadje ter hoogte van 1600 meter boven zeespiegel in de Atlas-bergen is schoon, gestructureerd en modern en het voelt aan alsof je je in de Zwitserse Alpen waant. In de winter komen de Marokkanen hier voor de sneeuw en om te skien. In de zomer om even te vluchten van de warme steden naar het koele Ifrane voor bijvoorbeeld een picknick. Buiten deze seizoenen wonen hier veelal de trendy studenten van de prestigieuze Al-Akhawayn universiteit.

Geschiedenis van Ifrane

Ifrane is gebouwd rond 1930 door de Fransen die er een skioord van wilden maken zoals in de Alpen. De naam Ifrane betekent ‘grotten’ in het Berbers wat verwijst naar de grotten in de omgeving.

Bezienswaardigheden rond Ifrane

Ifrane heeft een geweldige natuur met onder andere grotten, bossen en bergen waar je je ei kwijt kunt, daarnaast zijn er de volgende bezienswaardigheden in de stad:

  • De Al-Akhawayn universiteit
    Al Akhawayn Universiteit is één van de meest prestigieuze universiteit van Marokko. Op deze Engelstalige universiteit studeren vooral de rijke elite. Op de parkeerplaatsen tref je er de nieuwste en snelste auto’s aan en de studenten zijn er hip en trendy. Tijdens de middagen op werkdagen kun je er vast een student vinden die je wil rondleiden. Lees verder over Al-Akhawayn universiteit.
  • De stenen leeuw
    Het verhaal gaat dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog een Duitse soldaat een Atlas leeuw uit steen heeft gebeeldhouwd. Het stenen beeld van de leeuw is een eerbetoon aan de inmiddels uitgestorven wilde Atlas leeuw.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Ifrane, de Alpen van Marokko, 4.0 out of 5 based on 4 ratings