Arganolie: ‘Puur Marokkaans Goud’

Arganolie is een oud geheim voor schoonheid, maar wordt ook tegenwoordig weer veel gebruikt. Deze zeldzame olie wordt met de hand gemaakt en kent een lange traditie bij Berbervrouwen in het Zuid-Westen van Marokko. Zij gebruiken het onder andere voor hun haar, huid en nagels.Arganolie wordt gewonnen uit de pitten van vruchten van de arganboom en komt alléén voor in het Zuid-Westen van Marokko en een deel van Algerije.

Marokkaans Goud?

Arganolie, Marokkaans goud

In de titel noemen we Arganolie ‘puur Marokkaans goud’. Dat klopt, deze bijnaam heeft het gekregen doordat het erg prijzig is. De prijs is zo hoog doordat het zeer zeldzaam is, effectief voor het lichaam en er is veel vraag naar. Vooral nu er vanuit Hollywood meer vraag naar is. Hollywood begint de effecten van deze Marokkaanse oliesoort ook te ontdekken.

De Arganboom

De Arganboom, Argania Spinosa, gedeidt in een moeilijk klimaat met droogte en hitte. In Marokko komt het voor in het gebied tussen Agadir en Essaouira. Dit gebied omvangt ongeveer 800.000 hectare en er zijn ongeveer 21 miljoen arganbomen. Klinkt veel? De realiteit is echter dat de boom met uitsterven wordt bedreigt.

Toepassing

De olie wordt veelal gebruikt in cosmetische producten, maar wordt ook als voedsel gebruikt in een traditioneel mengsel met onder andere honing en amandelen. Dit traditionele mengsel wordt Amlou genoemd.

Arganolie kopen?

In speciale schoonheidsproducten die worden verkocht wordt deze olie ook verwerkt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)
Arganolie: 'Puur Marokkaans Goud', 3.3 out of 5 based on 4 ratings