Adam Maher: voetbaltalent van het jaar

Adam Maher is een middenvelder die doorgebroken is in 2010. Hij debuteerde op 15 december 2010 in een UEFA Europa League wedstrijd tegen FC BATE Borisov en scoorde gelijk zijn eerste goal. Hiermee was hij gelijk de jongste speler van een Nederlandse club die een doelpunt maakte in de Europa League en UEFA Cup.

Adam Maher is geboren op 20 Juli 1993 en is opgegroeid in Amsterdam. Eerst speelde hij bij FC diemen, later bij AVV Zeeburgia en daarna bij AZ als de nummer 8.

Talent van het Jaar

In 2012 is Maher benoemd tot Talent van het jaar en mocht daardoor de Johan Cruijf Prijs in ontvangst nemen. Net als Ibrahim Afallay mag hij een Cruyff Court aanleggen naar een plek van keuze. De jury voor deze prijs bestond uit: Ronald Koeman, Frank de Boer, Youri Mulder, Jan van Halst, Phillip Cocu, Willy Dullens, Ron Jans, Wim Jonk, Bert van Marwijk en uiteraard Johan Cruijff himself.

Ait Izou

De Marokkaanse Nederlander is geboren in Ait Izou in Marokko. Ait Izou ligt dichtbij de Zuidelijke stad Ouarzazate in de regio Souss-Massa-Daraa.

Khalid Boulahrouz zegt over hem:

“Adam is slim, intelligent en al heel volwassen. Over hem hoef je je geen zorgen te maken. Ik ben er ook van overtuigd dat hij de juiste stappen gaat maken in zijn carrière… Zo zie ik dat.”

En zo is dat. We gaan nog vast veel horen van dit talent…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Adam Maher: voetbaltalent van het jaar, 5.0 out of 5 based on 1 rating