De Ramadan in Marokko

Tijdens de Ramadan verandert Marokko: de mensen zijn anders, meer feestelijk Marokkaans eten en lekkernijen en de winkels transformeren in kleurrijke voedselparadijzen. Hieronder beschrijven we waar je op moet letten tijdens het reizen in Marokko tijdens de Ramadan.

In een ander artikel ‘over de Ramadan‘ vertellen we overigens meer over de vastenmaand zelf.

Waar moet je op letten tijdens het reizen?

Er verandert niet veel tijdens Ramadan voor reizigers. Er zijn echter wel wat zaken waar je rekening mee moet  of kunt houden om je reis naar Marokko een succes te maken:

  • Veel winkels, banken en dergelijke passen hun openingstijden aan. Houdt hier rekening mee.
  • Islamitische reizigers zijn vrijgesteld van het vasten. Het is namelijk al moeilijk genoeg tijdens normale omstandigheden thuis. Om als reiziger, moslim of niet, toch het medeleven te tonen aan de vastenden, wordt aangeraden om niet in het openbaar te eten en te drinken.
  • Restaurants kunnen overdag gesloten zijn. Touristische restaurants blijven echter veelal open.
  • Na zonsondergang, als de Marokkanen feestelijk gegeten hebben, dan is het één en al gezelligheid buiten!

In principe is de Ramadan voor de reiziger niet echt een groot verschil als je naar de toeristische steden gaat zoals Marrakech en Agadir. Buiten deze steden wordt het voor een toerist lastiger tijdens de Ramadan. De mensen blijven even gastvrij, alleen zitten ze in een andere modus tijdens de vastenmaand. Voor jou betekent het iets beter je maaltijden plannen…

Wanneer is de Ramadan?

Op website Ramadantijd.nl vind je een overzicht van de begin en eindtijden van de ramadan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (27 votes cast)
De Ramadan in Marokko, 3.2 out of 5 based on 27 ratings