Auto huren in Marokko? Wij helpen u op weg

Marokko is prima te verkennen met een huurauto en er zijn talloze maatschappijen om een auto te huren in Marokko. Tusen de grote steden in Marokko zijn er snelwegen en anders nationale wegen. Je moet misschien even wennen aan het rijgedrag binnen de steden, maar Marokko is goed te doen met een (huur)auto.

Hoe auto huren in Marokko?

Je kunt op de bonnefooi in Marokko een huurauto regelen, maar dat is niet aan te raden voor iedereen. Als je hier geen ervaring mee hebt, kun je dit beter vooraf regelen.

Er zijn in Marokko ook bekende internationale autoverhuurbedrijven actief zoals: Hertz, Budget en Europcar. en vele andere (lokale) huurautobedrijven. Boeken en vergelijken kan bijvoorbeeld bij: Vliegwinkel.nl of CheapTickets.nl.

Waar moet je op letten bij het huren van een auto?

  • Minimale leeftijd om een auto te huren in Marokko is veelal 21 jaar.
  • De meeste autoverhuurders vragen vooraf om borg. Als je een creditcard hebt hoef je de borg niet contant te voldoen. De borg, die je uiteraard geheel terugkrijgt bij geen schade, is ongeveer 3000 tot 5000 Dirhams.
  • Lees altijd eerst de voorwaarden voordat je iets tekent en bekijk altijd de staat van de auto. En als je de auto neemt: maak foto’s van alle zijden.
  • Wees er zeker van dat er een reserveband en documentatie aanwezig is in de auto!
  • Je hoort vanzelfsprekend de verzekeringspapieren mee te krijgen. Bewaar deze bij je en niet in de auto.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (7 votes cast)
Auto huren in Marokko? Wij helpen u op weg, 4.0 out of 5 based on 7 ratings